2017. december hónap bejegyzései

Csendes éj

A nagyszobában díszített az ablak, a porcelánon színes fény rohan, s meglátod mását egykor volt magadnak, tükrök ragyognak körben boldogan. Arcodhoz ér lágy selyme most a szónak, s elandalít az illatos fahéj. Fiad karodban ring miként a csónak, a part … Egy kattintás ide a folytatáshoz….

Kategória: Versek | Csendes éj bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva

Betlehem

Zörgő zajokra csendet szórt az Isten, a Földre angyalok, leheltek csillagot, utaknak végén elporladt a nincsen, a lelkeknek fény gyúlt és ajtók nyíltak ott. 2017.12.21. Keress pénzt a Blogoddal! Egyedülálló lehetőség! Próbáld ki most!

Kategória: Versek | Betlehem bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva

Szerelem

Arcomhoz érsz, akár egy könnyű fátyol, nem hallom, érzem mindegyik szavad; reszketsz Te is, hiszem, most mégse fázol, hajadra cseppnyi lámpafény tapad. Füledbe súgok, álmot, lusta holdat. Aludj! S én éjjel nézem csendedet, s mihelyt az égen Isten egyet forgat, … Egy kattintás ide a folytatáshoz….

Kategória: Versek | Szerelem bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva

Lakoma

Sziréna hangja szól, az ördög épp mulat, terített asztalon sok apró serpenyő; vörös húsokban ég a gyilkos indulat, s kanál és kés fölött ma úr a nyers erő. A földre vér csorog, szájakról csüng a nyál, a karmos tűzhelyen virít … Egy kattintás ide a folytatáshoz….

Kategória: Versek | Lakoma bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva

Álmok

Amint az est leszáll, fény gyúl a másik parton, s meglátom holtjaim felcsillanó szemét; hol bármit kérhetek, csak merni kell akarnom, szavamra színes jelmezt ölt a pőre lét. Rég elveszettnek hitt utak nyomán bolyongok, s szédülve lépek át a holnapok … Egy kattintás ide a folytatáshoz….

Kategória: Versek | Álmok bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva

Vidám dalok

Csorba Gusztávnak Vidám dalokra van, hogy nem telik, a lábam fáradt és az út nehéz. Pedig tudom, még több is lenne itt, mint fönt a kék rongy s lent a zöld penész. Dúdolhatnék a szélről dallamot, s nyarat dicsérne boldog … Egy kattintás ide a folytatáshoz….

Kategória: Versek | Vidám dalok bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva

Temetés

Eső szitált és holtak énekeltek, az ázott úton köd mászott utánam. A gödröt néztem, félhomállyal telt meg; és árnyak jöttek, szép sötét ruhában. Karmolt a szél, megrázott minden bokrot, virág didergett reszkető kezemben. Szürkült az ég, majd vállaimra omlott, lelket … Egy kattintás ide a folytatáshoz….

Kategória: Versek | Temetés bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva

Gyász

Sajognak karjaim, ma újra gödröt ások, egy év se telt bele, s ez itt a harmadik. Pihennék, nem tudok, gyász-szülte látomások gyötörnek szüntelen napesttől hajnalig. Húgom zokogni kezd, öcsém halk hangja reszket, egy percre alszom el: s anyámat mosdatom, hajába … Egy kattintás ide a folytatáshoz….

Kategória: Versek | Gyász bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva

Válság

Szorongatom, ma többre nem telik, s üres lapokra rajzolom magam. Ittam, hiába, így lesz reggelig; az arcom lángol, s egyre zúg agyam. Most vettem észre, eddig nem zavart, hogy elkent foltjaim színt vallanak. Pontok, vonal, sziget s amott a part, … Egy kattintás ide a folytatáshoz….

Kategória: Versek | Válság bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva

Halottak napján

Egykor bezárult ajtók nyílnak újra, árnyak lopóznak nesztelen feléd; választ remélve súgsz a résen túlra: ismétled egyre holtjaid nevét. Márványba vésett számjegyek remegnek, szirmok lehelnek gyertyaillatot. A szél nyújt kendőt szürkülő szemednek, s köréd gyűl csendben mind, ki itt hagyott. … Egy kattintás ide a folytatáshoz….

Kategória: Versek | Halottak napján bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva