2017. március hónap bejegyzései

Idebent

Ajtót nyitok s magamba lépek, szobámban csönd van, épp hallgat a múlt. Foltos falhoz simul a lélek, ahol a festék már, itt-ott fakult. Papírlapok, levetett láncok, halovány képek, sok törött keret. Szekrény mögött egy fáradt látnok, s álarcát tartva egy … Egy kattintás ide a folytatáshoz….

Kategória: Versek | Idebent bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva

Faluból a városba

Gyötrő kétséget hagyva telnek el használt ruhákat öltött napjaid. Jövő helyett túlélést tervezel; régóta vagy, mint szorgos hangya itt. Fáid helyén ma díszes villa áll, a szántóföld szegélyén partvonal. Folyód apad, csupán csak csordogál, s te tátogsz szótlanul, mint néma … Egy kattintás ide a folytatáshoz….

Kategória: Versek | Faluból a városba bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva

Kényszer

Maroknyi semmiből faraglak, görcsös óhajok tartják késemet. Régről közös titkaink vannak, s együtt kiássuk azt, mit más temet. Harang zúg, és a templom ablak szent zászlókat lengetve integet. Galamb búg: hangja fény a vaknak, s könnyezve ámul az, ki még … Egy kattintás ide a folytatáshoz….

Kategória: Versek | Kényszer bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva

Hajnalban egyedül

Derengő fény matat a nyirkos bokrokon, akácfa ágon még darabka éjjel ül. Derékba tört álmom szememből épp’ oson, s a hajnal csendesen a völgyben szétterül. A szél nyakamhoz ér, mint tegnap ujjaid. Kesernyés főzetem reszketve kortyolom. S a gondolat: miért … Egy kattintás ide a folytatáshoz….

Kategória: Versek | Hajnalban egyedül bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva

Az út

Jöttem, miként akárki más, magamban hozva lelkedet. Esélyem volt, az nem vitás: adtál időt, szabad kezet. Bolyongtam messzi tájakon, s bevallom, elfeledtelek. Akkor nem fájt, ma bánt nagyon, jajong a lelkiismeret. Bejártam tornyos házakat, – ruhámra nem került a jel. … Egy kattintás ide a folytatáshoz….

Kategória: Versek | Az út bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva

Zűrzavar

A díszes tornyokat homály takarja el, a trónterem körül rég állott dögszag ül. A megvadult király szemében ott a jel, s a talpnyalók hada félvakká részegül. Az utcasarki őr a pince-mély sötét, hol cinkos csönd vigyáz a kiskapuk között, a … Egy kattintás ide a folytatáshoz….

Kategória: Versek | Zűrzavar bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva

Hajnalt almodva

Kihunyt a fény, sötét az éj, a kósza szél fagyot szitál. Halott a tér, a csöndje mély, a perc halad s az óra áll. A hold sehol, hiánya bánt, az ég alatt a föld kemény. A képzelet remény gyanánt ezüstös … Egy kattintás ide a folytatáshoz….

Kategória: Versek | Hajnalt almodva bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva

Az utolsó ing

A pénz csak eszköz és nem a cél. Utolsó ingednek úgy se lesz zsebe. Ki csupán harácsol, alig él, s majd a másvilágon mit sem ér vele. Temethetik, mint egy  múmiát, vagy fekhet, hol férgekkel telt a láda. Tehetik mellé … Egy kattintás ide a folytatáshoz….

Kategória: Versek | Az utolsó ing bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva

A fényt lesem

Te vagy, ki már oly régen nincsen itt, s még mindig én kapaszkodom beléd. Vigyázlak, mint a féltett kincseit szívében őrző nincstelen cseléd, múltját rejtő legszentebb mindenét: az édesanyja régi gyűrűjét. A fényt lesem, mit lángod itt hagyott, s egy … Egy kattintás ide a folytatáshoz….

Kategória: Versek | A fényt lesem bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva

Utazás

Véges szelek sodornak a végtelenben iramló fények és az éjsötét között. Mélyen belül egy szellem ül és ijedten kiált rám olykor a halódó út fölött. Múló napok hevében elégő álmok, s a vágyakban fogant árnyak kísértenek, Szárnyal a képzelet, a … Egy kattintás ide a folytatáshoz….

Kategória: Versek | Utazás bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva